Maffia: Over Peetvaders, Pizzeria’s & Priesters – Nederland


Maffia: Over Peetvaders, Pizzeria’s & Priesters
P. De Reski, P. Reski
9789048801749

Kan naam voorin, veel slijtage, kromme rug, grote vouw of kleine beschadiging hebben. Conditie: Redelijk. Editie: 1. Jaar: 2009. Taal: Nederlands.

Is die gezellige pizzeria om de hoek een maffi a hangout? Zijn die kledingboetieks eigenlijk witwasplekken? Wat betekenen de maffi amoorden in Duisburg en in andere landen buiten Italië?

Na haar schoolexamen reisde Petra Reski in haar roestige Renault 4 naar Corleone, Sicilië, als eerbetoon aan de fi lm The Godfather, maar ook vanwege haar diepdoorvoelde fascinatie voor de maffi a. Sinds die dag onderzoekt ze alles wat met deze l’onorata società te maken heeft: ze woont al zeventien jaar in Italië.
Petra Reski sprak voor dit boek met spijtoptanten die onder bescherming van de politie staan en op geheime locaties zijn ondergebracht, ze bezocht de bruiloft van een beroemde maffia-advocaat, ontmoette de echtgenotes van voortvluchtige of gevangengenomen maffiosi, en priesters die maffi aleden onderdak boden. Heel bijzonder zijn ook de ontmoetingen
met moeder en dochter Letizia en Shobha Battaglia, die er bij wijze van protest hun levenswerk van hebben gemaakt de maffi aslachtoffers te fotograferen.
In Maffi a toont Reski de verwevenheid aan van maffi a, overheid en religie. Ze interviewde zowel openbare aanklagers als advocaten van maffi abazen en presenteert op die wijze een zeer breed en onthullend beeld van een maatschappij binnen een maatschappij.

Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.

Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur besteld, is dezelfde dag verzonden Alle bestellingen worden stevig verpakt.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Gebruikt
 ● EAN (artikelcode): 9789048801749
 ● ISBN (artikel code): 9789048801749
 ● Levering: Verzenden
 ● Merk – Algemeen: P. De Reski, P. Reski
 ● Primaire Auteur: P. De Reski, P. Reski
 ● SKU (eigen artikel code): 391401089

Bekijk de website van de adverteerderSource link